Fotografie de produs fashion – manechin invizibil

Fotografia de produs - manechin invizibil

In acest articol vom vorbi despre lucrurile de care trebuie sa ti cont atunci cand te gandesti la fotografie de produs fashion. In principiu sunt mai multe tehnici de fotografiere atunci cand vorbim despre fotografia fashion. Trebuie astfel sa sti clar ce iti doresti si ce tip de fotografie de produs te avantajeaza cel mai mult.

Tipuri fotografie de produs fashion

Desi exista mai multe tehnici, azi vom dezbate tehnica numita „manechin invizibil”. Pentru realizarea acestei tehnici este deobicei folosit un manechin din plastic/sticla, nu o persoana. Desi exista manechine special create pentru tehnica manechin invizibil, acestea sunt deseori foarte scumpe. Nu renteaza achizitionarea unui astfel de manechin daca nu esti nisat pe fotografierea hainelor.

Fotografia de produs fashion pe un manechin din plastic

  1. Fotografie high fashion
  2. Fotografie fashion editoriala
  3. Fotografie fashion de catalog
  4. Fotografie fashion de strada

1. High Fashion

Fotografie high fashion se concentrează pe brandul unei ținute sau al unui produs. Aceast tip de fotografie prezintă în principal celebritati și supermodele renumite pentru promovarea brandului prin crearea de imagini extraordinare.

2. Fotografia fashion editoriala

Fotografia de modă editorială are ca scop publicarea în reviste, ziare, expoziții de artă etc. Scopul principal al fotografului de modă este de a scoate în evidență atitudinea sau personalitatea modelului, concentrându-se pe întreaga ținută cu o singura poză. Fotografiile de modă prezintă o temă de ultimă tendință pentru a transmite o poveste și o declarație puternică.

3. Fotografia de catalog

Catalog fashion fashion – Catalogul de modă nu este altceva decât promovarea produselor. Locația ideală pentru această fotografie este fie studioul, fie altă locație exotică.

4. Fotografia fashion de strada

Fotografia de modă de stradă – Aceasta este destul de similară cu fotografia editorială de modă. Singura diferență este pentru modelele de fotografie editorială și celebrele sunt prezentate din ultimele tendințe de modă, în timp ce pentru fotografia de stradă este vorba despre captarea esenței a ceea ce este în trend în rândul oamenilor obișnuiți. În mod simplu, fotografia este despre a descrie modul în care oamenii în general percep stilul și declarația de modă printre ei.