Sunt uimit de modul în care cei care caută un loc de muncă se autosabotează în procesul de obținere a locului de muncă mult dorit.
Nimic nu exemplifică mai bine acest lucru decât fotografia de pe LinkedIn.
S-ar putea să vi se pară descurajant să vă puneți poza pe un forum public. Cu toate acestea, dacă ați recurs la utilizarea oricărei fotografii disponibile, pot urma rezultate dezastruoase.
Nu dați vina pe economie, pe vârsta dumneavoastră sau pe lipsa de experiență! Faptul că nu reușiți să afișați o fotografie profesională vă poate afecta succesul în căutarea unui loc de muncă.
Dacă fotografia dvs. de pe LinkedIn prezintă oricare dintre următoarele, angajatorii se pot abține să vă contacteze – mai ales dacă postul vizat necesită un comportament profesional:
Fotografia de LinkedIn nu trebuie să conțină animalul dvs. de companie.
Oricât de mult v-ați iubi câinele, pisica sau tarantulă, angajatorii nu au nevoie să le vadă fețele strălucitoare alături de a dumneavoastră.
Țineți-i pe Fido, Fluffy și Fearless departe de viața dumneavoastră profesională, la fel cum v-ați abține să îi luați cu dumneavoastră la un interviu.
Fotografia de LinkedIn nu trebuie să conțină interiorul mașinii tale.
Vrei să transmiți că ești serios în ceea ce privește cariera ta? Atunci arată așa cum trebuie – în mod deliberat – în loc să folosești o fotografie la întâmplare care include o tetieră.
Chiar și o poză grozavă cu tine la volan nu este suficientă pentru a-i face pe angajatori să creadă că poți conduce un nou proiect sau o nouă echipă. (joc de cuvinte intenționat)
Fotografia de LinkedIn nu trebuie să conțină Barbă excesivă (sau albă).
În timp ce părul facial bine tuns este obișnuit, unii angajatori reacționează la bărbile pe candidați. Părul facial, mai ales atunci când este alb, te poate îmbătrâni. Clienții mei raportează în mod constant rezultate mai bune atunci când se alătură rândurilor omologilor lor cu barba curată.
Încă nu sunteți convins? Citiți acest articol din CBS News sau faceți propriile cercetări online. Dovezile indică în mod covârșitor o căutare de locuri de muncă de succes pentru candidații care înțeleg aluzia și elimină părul facial, mai ales dacă este gri sau alb – cel puțin atunci când li se face fotografia.
Fotografia de LinkedIn nu trebuie să conțină soțul sau copiii dumneavoastră.
Fotografiile de familie nu sunt hrană pentru LinkedIn, pentru că Profilul tău este despre viața ta profesională. Spre deosebire de Facebook, unde problemele de familie sunt frecvent împărtășite, Profilul tău de LinkedIn este locul în care se separă munca și casa.
Arătați angajatorilor că înțelegeți această diviziune, menținându-vă persoana de pe LinkedIn strict despre imaginea dvs. profesională.
Fotografia de LinkedIn nu trebuie să conțină Dezbrăcați umerii.
Iată o problemă frecventă: femei profesioniste în ținute mai puțin profesionale.
Dacă ați petrecut nenumărate ore pentru a vă perfecționa abilitățile profesionale și pentru a vă câștiga o cale spre un rol de conducere, atunci puneți o față profesională în față, mai ales pe un site de networking orientat spre carieră.
Sigur, o fotografie de la o petrecere de noapte târziu te poate ajuta să arăți bine, dar aceasta nu este cea mai bună imagine, axată pe carieră, pe care ai putea să o trimiți unui potențial șef.
De asemenea, acest lucru poate face să pară că ați confundat LinkedIn cu Facebook – ceea ce nu este o mișcare înțeleaptă în condițiile în care multe locuri de muncă necesită aptitudini pentru social media.
Concluzie: dacă nu ați purta o anumită ținută la un interviu, evitați să arătați aceeași ținută pe LinkedIn.
Fotografia de LinkedIn nu trebuie să conțină un semn politic.
S-ar putea să credeți că dacă susțineți (sau atacați) o figură politică pe LinkedIn vă va promova cauza. Dar ghiciți ce? Viitorul dvs. șef ar putea fi de cealaltă parte a înclinațiilor dvs. politice.
După cum au arătat prea bine ultimele alegeri, cel puțin jumătate din această țară nu este de acord cu dumneavoastră (și, prin urmare, s-ar putea să nu ia în considerare posibilitatea de a vă angaja).
Renunțați la mesajele politice din fotografia și textul profilului dvs. și vedeți ce se întâmplă.
Fotografia de LinkedIn nu trebuie să conțină umărul soțului/soției dumneavoastră.
Decuparea ta dintr-o fotografie de familie nu numai că pare evidentă, dar implică faptul că ești timid în fața camerei (și poate că nu vei proiecta încredere la locul de muncă).
Treceți peste reticență – succesul căutării unui loc de muncă poate depinde de asta. Puteți obține cu ușurință o fotografie care să arate foarte bine dacă vă bazați pe un fotograf profesionist de headshot.
Acești profesioniști sunt adesea la prețuri accesibile (doar 30 de dolari la un lanț de magazine) și sunt experți în a vă face să arătați cât mai bine (chiar dacă nu vă simțiți perfect!). Ei vă vor poziționa într-un unghi măgulitor și chiar vă vor aplica aerograful la cererea dvs.
Nu veți mai avea nevoie de umărul acela niciodată.
În concluzie, profilul dvs. de LinkedIn nu este doar „noul CV” – este o nouă oportunitate de a vă promova brandul, arătând ca un expert desăvârșit.
Dacă profilul dvs. de LinkedIn nu câștigă tracțiune, uitați-vă serios la fotografia pe care ați postat-o. Schimbarea acesteia cu o poză de cap cu aspect profesional ar putea fi impulsul necesar pentru ca angajatorii să vă contacteze.