Pozitii de poze business profesionale

Poze profesionale studio - sedinta foto business

Cauți să afli pozitii de poze business profesionale? Fiind unii dintre fotografii din București care oferă ședințe foto business, avem zeci de ședințe foto business și portrete corporate în fiecare an. Cu atât de mulți oameni care își fac poze profesionale în studioul nostru, auzim frecvent aceste fraze: „Nu sunt fotogenic.” … „Urăsc să mi se facă poze”. … „Poți să mă faci să arăt bine?”

Îți sună cunoscut? Dacă acestea sunt lucruri pe care ți le-ai spus și tu, este în regulă! Cu siguranță nu ești singur! Atât de mulți oameni se simt inconfortabil în fața aparatului de fotografiat și se simt nesiguri când li se face o poză.

Dar știți ce mai auzim în fiecare zi?

„Wow, chiar arăt destul de bine!” … „Nu a fost chiar așa de rău” sau „Hai că n-a durut!” … „E una dintre cele mai bune poze pe care le-am făcut în ultimii ani!”. Pentru a vă ajuta să treceți de la „Nu sunt fotogenic” la „Arăt grozav!”, vă vom împărtăși secretul nostru pentru a fi mai fotogenic.

Sfaturi și poziții pentru poze profesionale business

Aveți grijă la postură

Unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie să acorzi atenție în timpul unei ședințe de fotografie de față este postura. Țineți spatele drept și păstrați umerii jos și la spate.

Cei mai mulți oameni își țin tensiunea în umeri, ceea ce înseamnă că aceștia se vor strecura pe lângă urechi, așa că rămâi atent la ei. Tensiunea din corp se va traduce în tensiune pe față, iar acesta este ultimul lucru pe care vrei să îl surprinzi.

Chiar dacă nu vi se pare natural să faceți fotografii, ar trebui să încercați să arătați cât mai natural posibil. În plus, o postură corectă vă va ajuta să arătați profesionist.

1. Fiți atenți la bărbie

Sedinta foto business Bucuresti
Sedinta foto business Bucuresti

Ridicarea prea mare a bărbiei va face ca tu să privești în jos la aparatul foto – precum și să ai o priveliște excelentă pe nări. De asemenea, fața ta va părea mică, în timp ce gâtul tău va fi în evidență.

Coboară-ți chipul în jos și vei avea o bărbie dublă.

Păstrați-vă bărbia într-o poziție neutră, nici prea sus, nici prea jos. Lasă-te ghidată și de fotograful tău.

Nu uitați și de trucul cu limba. Dacă îți pui limba pe cerul gurii și tragi înăuntru, aceasta îți va strânge gâtul de sub bărbie pentru a te ajuta să nu ai o bărbie dublă în fotografii.

2. Nu sta direct cu fața la aparatul foto

Poze profesionale studio - sedinta foto business
Poze profesionale studio – sedinta foto business

Un lucru de care trebuie să ți cont când vorbim despre pozitii de poze business profesionale este înclinarea corpului tău. Nu contează tipul tău de corp, dar dacă te afli cu fața direct spre aparatul de fotografiat te va face să pari lată.

Gândește-te să îți înclini corpul ușor în direcția opusă camerei. Puteți face acest lucru rotindu-vă ușor umerii într-o parte sau alta, dar să aveți fața înclinată spre cameră. De asemenea, plasați unul dintre picioare în spatele dvs. și apoi mutați-vă greutatea pe acel picior din spate. Făcând acest lucru vă va subția aspectul și vă va da un aer deschis și abordabil.

3. Sprijiniți-vă de ceva

În funcție de locul în care vă faceți fotografiile, luați în considerare posibilitatea de a găsi ceva pe care să vă sprijiniți sau de care să vă sprijiniți. Vă poate face să vă simțiți mai puțin stânjenită și în același timp să păreți profesionistă. Luați în considerare posibilitatea de a vă sprijini de un perete sau de o ușă sau de a vă apleca pe un scaun sau pe o balustradă.

Dacă vă aplecați în față peste ceva, asigurați-vă că nu puneți prea multă greutate în față. Nu numai că acest lucru vă va face să păreți mai lată, dar vă va împinge și umerii în sus, aproape de urechi. Vreți totuși să aveți o postură corectă și să păreți relaxată, așa că sprijiniți-vă brațele pe scaun sau pe balustradă, în timp ce vă mențineți cea mai mare parte a greutății pe ea. În cele din urmă, asigurați-vă că umerii sunt relaxați și jos.

4. Relaxează-ți mâinile

Sedinta foto business sector 4
Fotografii profesionale studio sector 4

Mâinile sunt următorul lucru de care avem grijă atunci când vorbim despre pozitii pentru poze profesionale corporate. La fel cum cel mai probabil te încordezi la nivelul umerilor, la fel este posibil să ai și mâinile încordate. Chiar dacă mâinile tale nu vor fi în cadru (așa cum se întâmplă în cazul celor mai multe fotografii profesionale), tensiunea din mâini poate duce la tensiune în față, ceea ce poate duce la fotografii proaste.

Dacă mâinile tale vor fi în cadru, întinde-le chiar înainte de fotografie și concentrează-te pe menținerea lor relaxate. Lăsați-le să se odihnească pe partea de sus a genunchiului, în buzunare, pe balustradă etc. Evitați să le strângeți în pumni sau să prindeți ceva strâns. Chiar dacă brațele sunt încrucișate în fața ta, concentrează-te pe menținerea lor – și a brațelor – relaxate.

5. Lăsați zâmbetul să vă ajungă până la ochi

Oamenii pot face diferența între un zâmbet autentic și unul fals. Diferența constă în cât de departe ajunge zâmbetul tău în sus. Ochii tăi se încrețesc atunci când zâmbești? Dacă nu, atunci va părea că nu este autentic.

Pozitii de poze business profesionale si importanța zâmbetului

Fotografii profesionale, sedinta foto corporate

Zâmbetul tău va fi una dintre cele mai bune caracteristici ale tale. Vă va face să păreți abordabil și plăcut.

Dacă vă este greu să oferiți un zâmbet grozav, repetați-l în oglindă înainte de ședință. De asemenea, este întotdeauna bine să vă gândiți la lucruri care vă fac să râdeți și să aveți acele lucruri în minte în timpul ședinței. De asemenea, este posibil ca fotograful dvs. de headshot să aibă câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să vă relaxați și să lăsați zâmbetul să strălucească.

Un zâmbet grozav vă va face, de asemenea, să vă lumineze ochii, ceea ce se fotografiază foarte atractiv. Ochii sunt fereastra către suflet, așa cum spune toată lumea. Ochii tăi sunt cea mai bună modalitate de a transmite personalitatea ta cuiva care se uită la fotografiile tale de tip headshot, așa că asigură-te că îi folosești pentru a încerca să pari atrăgător.