Sfaturi despre fotografia de botez

Doar pentru ca deti un aparat foto nu inseamna ca esti pregatit sa realizezi fotografii la un eveniment important, precum botezul unui copil. Iata astfel cateva sfaturi despre fotografia de botez. Greul acum incepe!

Sfaturi despre fotografia de botez unui botez

Fotografierea unui eveniment este, in general, un lucru foarte important. Mai ales atunci cand vorbim despre un eveniment unic, cum ar fi un botez sau o nunta, trebuie sa te asiguri ca nu vei da gres in niciun fel. Botezul este primul eveniment major din viata unei persoane. Fotografierea unui botez este deci o sarcina foarte importanta.

Fotografii botez profesionale

Aud din ce in ce mai des discutii legate despre apelarea la fotografii profesionisti pentru realizarea fotografiilor sau a filmarii la evenimente private, cum ar fi botezul sau nunta. In special daca este vorba despre un eveniment restrans, partea materiala si costurile ne pot face sa renuntam la angajarea unui profesionist. Indiferent de parerile altora, camerele foto ale unui smartphone oricat de nou si performant ar fi el, nu va echivala niciodata calitatea fotografiilor realizate cu echipamente profesionale.

Fotografii botez profesionale. Fotografie botez la biserica

Fotografii botez profesionale. Fotografie botez la biserica

Sfaturi despre fotografia de botez – De ce echipament am nevoie?

Indiferent ce brand alegi, fie ca esti „fan” Nikon, Canon, Sony si lista poate continua, cel mai important factor este dimensiunea senzorului. Astfel, primul factor ar fi sa alegi un aparat FULL FRAME. Bine-nteles, exista cateva aparate foarte performante, cum ar fi Sony A7III – un aparat mirrorless, nu DSLR. Desi multi ar spune ca cele mai performante aparte sunt cele DSLR, aparatele mirrorless incep sa acapreze din ce in ce mai mult din piata.

Fotografia de botez sfaturi – Mirrorless sau DSLR?

Desi apartele DSLR sunt consacrate in fotografia de eveniment, aparatele mirrorless s-au bucurat de o crestere de imagine substantiala in ultimii ani. Acest fapt se datoreaza probabil si aparatelor foarte performante din partea Sony si Panasonic. Sony este deja de mult timp pe piata de aparte foto mirrorless cu modelul A7 ajungand la modelul Sony A7III. Exista o sumedenie de videoclipuri pe Youtube care prezinta calitatile acestui aparat. Panasonic s-a remarcat prin modelul GH4 si acum cu GH5. Desi in corpuri mici, ambele ofera filmare 4K si stabilizarea imaginii, ceea ce a facut din acestea niste aparte foto foarte versatile.

Care ar fi alegerea mea?

Daca m-as gandi sa folosesc un singur aparat atat la fotografiere cat si la filmare, atunci as merge pe varianta unui aparat foto mirrorless. Altfel, as merge in continuare pe un aparat DSLR. Principalul motiv ar fi faptul ca montura pentru obiective difera intre aparatele DSLR si cele mirrorless, inclusiv la aparatele aceluiasi brand. Lucru care ar insemna ca ar trebui sa imi vand toate obiectivele si accesoriile procurate pana in acest moment pentru a face trecerea.

WeCreativez WhatsApp Support
Echipa noastra iti ofera toate detaliile de care ai nevoie. Scrie-ne direct pe WhatsApp!
👋 Buna, spune-mi cu ce detalii te pot ajuta.