Ceremonia botezului în credința catolică

Un copil poate fi botezat în credința catolică numai dacă cel puțin un părinte este catolic datorita dorintei preotului că copilul va fi crescut în credința catolică. De obicei, părinții trebuie să meargă la cateva întâlniri de pregătire înainte de botez, dacă este primul copil care urmează a fi creștinat.

În Biserica Catolică, botezul reprezintă momentul de acceptare al bebelușului ca membru al bisericii. A fi spălat în apă sfântă reprezintă spălarea păcatului inițial și a fi re-născut într-o nouă viață în Hristos. Botezul are loc de obicei în biserica parohială locală în timpul slujbei principale de duminică, astfel încât copilul să poată fi primit în comunitatea bisericii. Cu toate acestea, pentru cei care doresc o ceremonie privată, aceasta poate fi adesea aranjată cu preotul.

În Biserica Catolică, o singură pereche de nași este considerată a fi suficientă și nu sunt permise mai mult de două. Nașii ar trebui să fie botezați ei înșiși și, de obicei, este o cerință ca ei să fie, de asemenea, confirmați. Se presupune ca nașii vor îndruma copilul în probleme cu privire la credință.

Unii preoți vor permite părinților să aleagă lecturi pentru slujire. Părinții și nașii vor fi rugați să facă promisiuni și declarații că ei cred în Dumnezeu și vor crește copilul pentru a-L urma pe Hristos. La sfârșitul slujbei, o lumânare poate fi aprinsă în biserică sau dată părinților, pentru a reprezenta lumina care a intrat în viața copilului lor.

Botezul unui copil este prima sfântă taină din viata celui mic. Prin fotografii de botez pe care echipa noastră vi-i pune la dispoziție, suntem de părare ca ar fi păcat nu-i oferiți copilului posibilitatea rememorării primei lui întalnire cu Dumnezeu, si de ce nu, si momentele de distracție și voie bună de la petrecerea de după.

WeCreativez WhatsApp Support
Echipa noastra iti ofera toate detaliile de care ai nevoie. Scrie-ne direct pe WhatsApp!
👋 Buna, spune-mi cu ce detalii te pot ajuta.